bewaar
Maaltijdsalade met gebakken aardappelen, cashewnoten en witte kaas
Maaltijdsalade met gebakken aardappelen, cashewnoten en witte kaas
bewaar

Maaltijdsalade met gebakken aardappelen, cashewnoten en witte kaas

Bij deze robuuste salade heeft ieder ingrediënt een andere bite en dat maakt elke hap verrassend.

35 min. bereiden
209waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

verse haricots verts

3 el

traditionele olijfolie

750 g

pomrissolies

400 g

artisjokhart in blik

300 g

witte kaasblokjes in kruidenolie

100 g

ongezouten cashewnoten

1½ el

wittewijnazijn

2 tl

Franse mosterd

1 el

walnotenolie

200 g

gemengde friseesla

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Bij deze robuuste salade heeft ieder ingrediënt een andere bite en dat maakt elke hap verrassend.

Aan de slag

1

Maak de haricots verts schoon, halveer ze en kook ze in water met zout in ca. 5 min. beetgaar. Spoel de boontjes met koud water af en laat ze uitlekken. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan bak de aardappelblokjes in ca. 20 min. al omscheppend bruin en gaar.

2

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren. Laat de kaasblokjes uitlekken, bewaar de gekruide olie. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de cashewnoten snel lichtbruin. Schep op keukenpapier. Roer een dressing van de wijnazijn, mosterd, walnotenolie en (voor 4 personen) 3 eetlepels gekruide olie van de kaasblokjes. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een grote kom de sla, boontjes, dressing, helft van artisjokken, helft van kaasblokjes en de helft van cashewnoten. Schep de salade op een grote schaal. Verdeel de gebakken aardappelen hierover. Garneer met rest van sla, artisjokken, kaasblokjes en noten.