bewaar
Quinoa-maissalade met kikkererwten, tomaten en witte kaas
Quinoa-maissalade met kikkererwten, tomaten en witte kaas
bewaar

Quinoa-maissalade met kikkererwten, tomaten en witte kaas

Past perfect bij de lente, deze kleurige lunchsalade met quinoa en mais. Lekker en in een kwartiertje klaar!

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

2 personen

100 g

driekleurenquinoa

75 g

Bonduelle crispy maïs mini

80 g

kikkererwten in blik

125 g

snoepgroente tomaat

½ kropje

babyromainesla

100 g

witte kaasblokjes in kruidenolie

½

limoen

Past perfect bij de lente, deze kleurige lunchsalade met quinoa en mais. Lekker en in een kwartiertje klaar!

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ondertussen de kikkererwten en mais onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de tomaten. Snijd de halve krop sla eerst in kwarten en vervolgens in dunne repen. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang 1 el olie op (per 2 personen).

2

Boen de halve limoen schoon, rasp de groene schil boven de quinoa en pers die helft uit. Voeg het limoensap en de opgevangen olie toe en schep om. Voeg de kikkererwten, mais, tomaten, sla en witte kaas toe. Schep om en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met basilicum.