bewaar
Kaasplankje met dadelsalsa
Kaasplankje met dadelsalsa
bewaar

Kaasplankje met dadelsalsa

Nadenken over welke kazen? Dat hebben wij al voor je gedaan.

15 min. bereiden
15 min. wachten
123waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

citroen

250 g

verse dadels

50 g

ongebrande walnoten

2 el

verse basilicum

250 g

roombrie

150 g

Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+

150 g

port salut

250 g

Old Amsterdam oude kaas

2 sneetjes

muesli-notenbrood

½

Boulogne stokbrood

2 sneetjes

pain de Bastille

Nadenken over welke kazen? Dat hebben wij al voor je gedaan.

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Ontpit en snijd de dadels fijn, hak de walnoten fijn en snijd de basilicum. Meng met het citroenrasp, citroensap, de walnoten en het basilicum en laat minstens 15 min. staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

2

Leg de kazen op een grote plank, doe de dadelsalsa in een schaaltje en zet deze in het midden van de plank. Serveer met puntjes muesli-notenbrood, boulogne stokbrood en pain de Bastille.