Plaat­piz­za met an­sjo­vis

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 797 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(23) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • bakplaat met opstaande rand, ingevet

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 220 °C. Plakjes deeg op aanrecht leggen en laten ontdooien. Olie van ansjovis in wok doen en verhitten. Prei hierin 3 min. bakken. Ansjovisfilets in lengte halveren. Eieren loskloppen met saus. Bakplaat (ook de rand) met bladerdeeg bedekken. Randen goed op elkaar drukken. Bodem met aardappelschijfjes bedekken, prei erover verdelen. Met peper naar smaak en kaas bestrooien. Reepjes ansjovis erover verdelen. Eimengsel erbij schenken. In oven in ca. 25 min. bruin en gaar bakken. In stukken snijden en over 4 borden verdelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 797 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.