bewaar
Plaatpizza met ansjovis
Plaatpizza met ansjovis
bewaar

Plaatpizza met ansjovis

15 min. bereiden
25 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pakje

bladerdeeg

1 blikje

ansjovisfilet

2 zakken

preiringen

4

eieren

1 pot

pastasaus

350 g

aardappelschijfjes

½ zakje

pizzakaas

Dit heb je nodig

  • wok

  • bakplaat met opstaande rand, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 220 °C. Plakjes deeg op aanrecht leggen en laten ontdooien. Olie van ansjovis in wok doen en verhitten. Prei hierin 3 min. bakken. Ansjovisfilets in lengte halveren. Eieren loskloppen met saus. Bakplaat (ook de rand) met bladerdeeg bedekken. Randen goed op elkaar drukken. Bodem met aardappelschijfjes bedekken, prei erover verdelen. Met peper naar smaak en kaas bestrooien. Reepjes ansjovis erover verdelen. Eimengsel erbij schenken. In oven in ca. 25 min. bruin en gaar bakken. In stukken snijden en over 4 borden verdelen.