bewaar
Aardappel-courgettetaart met ansjovis
Aardappel-courgettetaart met ansjovis
bewaar

Aardappel-courgettetaart met ansjovis

20 min. bereiden
35 min. wachten
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

bladerdeeg

1

ui

2

courgettes

2

aardappels

2 blikjes

ansjovisfilets

2 eetlepels

(olijf)olie

3

eieren

1 pakje

room culinair

75 g

gemalen kaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Aan de slag

Bladerdeeg laten ontdooien. Ui pellen en snipperen. Courgettes wassen en in plakken snijden. Aardappels schillen en in plakken snijden. Ansjovis laten uitlekken. Oven op 200 °C voorverwarmen. In braadpan olie verhitten. Ui 2 min. bakken. Ansjovis zachtjes meebakken. Tijdens bakken uit elkaar drukken en in olie laten oplossen. Aardappelplakjes 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken. Ei met room en peper loskloppen. Quichevorm met bladerdeeg bekleden. Bodem op verschillende plaatsen inprikken. Courgette en aardappel om en om over bodem verdelen. Ansjovis-uimengsel door room-eimengsel scheppen. Roommengsel in quichevorm schenken en met kaas bestrooien. Taart in midden van oven in 35 min. gaar en bruin bakken. Lekker met tomatensalade.