Spinaziesoufflé met ansjovis

frans
bijgerecht
4 personen
3
10
Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak bladspinazie (diepvries, 450 g)
- 4 eetlepels boter
- 3 eetlepels paneermeel
- 4 eieren (gesplitst)
- 4 ansjovisfilets ((uit blikje), fijngesneden)
- 2 eetlepels bloem
- 150 ml volle melk
- (versgeraspte) nootmuskaat
- 100 g geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)
Keukenspullen
- soufflévorm (inhoud 1,5 liter)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Spinazie (in magnetron) ontdooien. In zeef laten uitlekken en met bolle kant van lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
- Oven met bakplaat erin voorverwarmen op 200 °C. Soufflévorm met 1 el boter invetten. Wand en bodem met paneermeel bedekken. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer tot stijve pieken kloppen. In steelpan rest van boter en ansjovisfilets laten smelten. Bloem 1 min. meebakken. Melk in gedeelten erdoor roeren en verwarmen tot dikke, gladde saus ontstaat. Spinazie toevoegen en saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Van vuur dooiers een voor een door saus kloppen. Beetje eiwit door spinaziemengsel roeren, rest van eiwitschuim luchtig erdoor spatelen. Mengsel in vorm schenken en kaas erover strooien. Soufflé in ca. 30 min. laten rijzen en gaar bakken. Oven tussentijds niet openen, na 10 min. oventemperatuur verlagen naar 175 °C. Soufflé direct uit oven serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 380 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 12 g
- vet 27 g