Aardappel-vistaart

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g aardappels
- 3 bosuitjes
- 3 takjes peterselie
- 300 g kabeljauwfilet
- 1 blikje ansjovisfilets
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
- (versgemalen) peper
- 25 g boter
- 2 eieren
- 250 ml slagroom
- nootmuskaat
- 2 eetlepels paneermeel
Keukenspullen
- lage taartvorm doorsnede ca. 27 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Peterselie fijnhakken. Kabeljauwfilet in kleine stukjes snijden en in kom doen. Ansjovisfilets in stukjes snijden en met mierikswortel en peper naar smaak door kabeljauw scheppen. Boter smelten en taartvorm met gesmolten boter bestrijken. 1/3 Deel van aardappelplakjes over bodem verdelen. Vismengsel erover verdelen. Helft van bosui en peterselie erover strooien. Hierover weer laag aardappel en rest van vis verdelen. Bestrooien met rest van bosui en peterselie. In kom eieren loskloppen met slagroom, peper en nootmuskaat en over taart schenken. Paneermeel erover strooien en rest van boter erover sprenkelen. Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Warm of lauwwarm serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 17 g
- vet 21 g