bewaar
Aardappel-vistaart
Aardappel-vistaart
bewaar

Aardappel-vistaart

35 min. bereiden
40 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

6 personen

500 g

aardappels

3

bosuitjes

3 takjes

peterselie

300 g

kabeljauwfilet

1 blikje

ansjovisfilets

1 eetlepel

geraspte mierikswortel

(versgemalen) peper

25 g

boter

2

eieren

250 ml

slagroom

nootmuskaat

2 eetlepels

paneermeel

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm doorsnede ca. 27 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Peterselie fijnhakken. Kabeljauwfilet in kleine stukjes snijden en in kom doen. Ansjovisfilets in stukjes snijden en met mierikswortel en peper naar smaak door kabeljauw scheppen. Boter smelten en taartvorm met gesmolten boter bestrijken. 1/3 Deel van aardappelplakjes over bodem verdelen. Vismengsel erover verdelen. Helft van bosui en peterselie erover strooien. Hierover weer laag aardappel en rest van vis verdelen. Bestrooien met rest van bosui en peterselie. In kom eieren loskloppen met slagroom, peper en nootmuskaat en over taart schenken. Paneermeel erover strooien en rest van boter erover sprenkelen. Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Warm of lauwwarm serveren.