Oran­je plaat­piz­za

Oranje boven, oranje boven: leve deze heerlijke pizza!

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(1) waardeer
borrelhapje Oranje boven, oranje boven: leve deze heerlijke pizza! 8 personen
4 1

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in vieren, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange repen van een ½ cm breed. Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en bestrijk met de saus. Verdeel de kaas erover. Leg de repen paprika in een mooi ruitpatroon op de pizza.
  2. Bak de pizza iets onder het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Snijd de oranje tomaatjes uit de tomatenmix in kwarten. Verdeel de halve tomaten en de rucola over de pizza.

variatietip:

In plaats van de emmer tomatenmix kun je ook 250 g cherrytomaatjes gebruiken. De pizza is dan alleen niet meer oranje.

serveertip:

Serveer de overgebleven (rode) tomaatjes apart erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 360 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Oranje plaatpizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oran­je plaat­piz­za

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 oranje paprika

Snijd de paprika in vieren, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange repen van een ½ cm breed.

3
3
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 225 g verse pastasaus tomaat-mascarpone
  • 100 g geraspte Goudse oude kaas 48+

Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en bestrijk met de saus. Verdeel de kaas erover.

4
4

Leg de repen paprika in een mooi ruitpatroon op de pizza.

5
5

Bak de pizza iets onder het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

6
6
  • 500 g snoepgroente tomatenmix
  • 30 g rucola

Snijd de oranje tomaatjes uit de tomatenmix in kwarten. Verdeel de halve tomaten en de rucola over de pizza.

variatietip:

In plaats van de emmer tomatenmix kun je ook 250 g cherrytomaatjes gebruiken. De pizza is dan alleen niet meer oranje.

serveertip:

Serveer de overgebleven (rode) tomaatjes apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.