Oranje nachos
Aanvallen! Deze oranje nachos zijn op voordat je het doorhebt.
Ingrediënten
4 personen
5
No Fairytales paprika & chili tortilla's
75 g
geraspte cheddar
150 g
snoepgroente tomatenmix
75 g
crème fraîche
2 el
water
1 tl
gerookte-paprikapoeder zoet
3 el
zoete chilisaus
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verfrommel een stuk bakpapier, spreid uit en bekleed de ovenschaal.
Leg de tortilla’s op elkaar en snijd de stapel in 8 driehoeken. Hussel de driehoeken door elkaar. Neem telkens een portie driehoeken in je handen en knijp voorzichtig zodat ze niet meer zo recht zijn en meer volume krijgen. (Net als bij kant en klare nachochips uit de winkel.)
Verdeel de driehoeken over een met bakpapier beklede ovenschaal en vraag of een volwassene je helpt de schaal in de oven te zetten. Bak in het midden van de oven 16 min. krokant. Neem halverwege uit de oven, schep om. Verdeel na 16 min. de kaas erover. Bak nog ca. 3 min. of totdat de kaas smelt.
Halveer ondertussen de tomaten. Meng de crème fraîche los met het water, de paprikapoeder en wat zout.
Vraag of iemand je helpt de ovenschaal uit de oven te halen, neem met behulp van het bakpapier de nacho’s uit de ovenschaal en leeg met bakpapier op een serveerschaal. Verdeel de tomaten erover. Besprenkel met de crème fraîche en de chilisaus. Serveer direct.
Oranje nachos
Aanvallen! Deze oranje nachos zijn op voordat je het doorhebt.

bijgerecht
4 personen
280 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verfrommel een stuk bakpapier, spreid uit en bekleed de ovenschaal.
Leg de tortilla’s op elkaar en snijd de stapel in 8 driehoeken. Hussel de driehoeken door elkaar. Neem telkens een portie driehoeken in je handen en knijp voorzichtig zodat ze niet meer zo recht zijn en meer volume krijgen. (Net als bij kant en klare nachochips uit de winkel.)
Verdeel de driehoeken over een met bakpapier beklede ovenschaal en vraag of een volwassene je helpt de schaal in de oven te zetten. Bak in het midden van de oven 16 min. krokant. Neem halverwege uit de oven, schep om. Verdeel na 16 min. de kaas erover. Bak nog ca. 3 min. of totdat de kaas smelt.
Halveer ondertussen de tomaten. Meng de crème fraîche los met het water, de paprikapoeder en wat zout.
Vraag of iemand je helpt de ovenschaal uit de oven te halen, neem met behulp van het bakpapier de nacho’s uit de ovenschaal en leeg met bakpapier op een serveerschaal. Verdeel de tomaten erover. Besprenkel met de crème fraîche en de chilisaus. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)5 No Fairytales paprika & chili tortilla's
75 g geraspte cheddar
150 g snoepgroente tomatenmix
75 g crème fraîche
2 el water
1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
3 el zoete chilisaus
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)