bewaar
Tortillaschotel met zoete aardappel, tomaat en avocado
Tortillaschotel met zoete aardappel, tomaat en avocado
bewaar

Tortillaschotel met zoete aardappel, tomaat en avocado

Met deze tortillaschotel heb je in 15 min. een kom vol lekkers op je schoot en hoef je alleen nog maar op de bank te ploffen.

15 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

tortillawraps

1 el

arachideolie

400 g

zoete aardappelblokjes

550 g

HAK Mexicaans gekruid tortillaschotel in zak

2

eetrijpe avocado's

300 g

snoepgroente tomatenmix

150 g

paprika rauwkost

75 g

geraspte cheddar

Met deze tortillaschotel heb je in 15 min. een kom vol lekkers op je schoot en hoef je alleen nog maar op de bank te ploffen.

Aan de slag

1

Bestrijk de wraps met de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak elke wrap in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afkoelen, scheur in stukken.

2

Kook ondertussen de zoete-aardappelblokjes 5 min. en giet af. Verwarm de tortillaschotel 5 min. op laag vuur. Roer af en toe. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak fijn met een vork. Halveer de tomaatjes.

3

Verdeel de tortillaschotel, zoete aardappel, avocado, tomaat en rauwkost in componenten over diepe kommen en bestrooi met de cheddar. Steek in elke kom een aantal stukjes krokante tortilla en serveer de bowls.

combinatietipLekker met limoenpartjes.