bewaar
Plaatpizza
Plaatpizza
bewaar

Plaatpizza

25 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
72waarderingen

Ingrediënten

8 personen

7 g

gedroogde gist

150 ml

water

302 g

tarwebloem

1 el

traditionele olijfolie

150 g

gebraden kipfilet

125 g

salami

1

ui

1

rode paprika

370 g

sugo pastasaus pikant

100 g

geraspte chedderkaas

Dit heb je nodig

  • bakplaat

Aan de slag

1

Los het gist in het lauwwarme water op. Meng in een schaal de bloem met de gistoplossing en de olie en kneed in 5-10 min. tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg. Laat de deegbal in een kom onder een vochtige theedoek op een warme plek 1 uur rijzen, tot het deeg in volume is verdubbeld.

2

Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet de bakplaat in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote langwerpige lap die op de bakplaat past. Scheur de kipfilet en salami in grove stukken. Snijd de ui en de paprika in ringen.

3

Bestrijk het deeg met de tomatensaus; laat de randen vrij. Beleg de pizza met de kipfilet en salami en verdeel daarover de paprika, ui en de kaas. Bak de pizza in de oven in 20-25 min. goudbruin. Snijd de pizza in 8 gelijke stukken.