bewaar
Feestgourmet
Feestgourmet
bewaar

Feestgourmet

Met al deze kleine gerechtjes wordt jouw gourmetavond gegarandeerd een succes.

40 min. bereiden
103waarderingen

Ingrediënten

6 personen

½

Elstar appel

400 g

half-om-halfgehakt

12 plakjes

ontbijtspek

3

chipolataworstjes

2

bosuien

200 g

rundergehakt

1 el

pesto rosso

1

middelgroot ei

450 g

mini mozzarella

1 el

crème fraîche

2 el

geraspte belegen kaas

12

kastanjechampignons

2 el

tomatenketchup

200 g

tartaar

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

  • stersteker

  • gourmetstel

Met al deze kleine gerechtjes wordt jouw gourmetavond gegarandeerd een succes.

Aan de slag

1

Appelvinken: Schil en rasp de appel. Meng gehakt met appel in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in twee porties per persoon. Vorm elke portie tot een worstje van ca. 4 cm en wikkel in plakje spek.

2

Chipolatakebabs: Snijd worstjes elk in 6 stukjes. Snijd de bosui in stukjes. Rijg aan satéprikker 3 stukjes worst, afgewisseld met stukjes bosui.

3

Mozzarellaburgertjes: Kneed in een kom het rundergehakt met de pesto en eidooier. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in porties.Halveer de bolletjes mozzarella. Druk in elke portie gehakt een half balletje mozzarella en vorm tot een mooi glad hamburgertje.

4

Gehaktpaddenstoelen: Meng half-om-halfgehakt met de crème fraÎche en het geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder steel van champignons. Vul champignons met gehakt en druk goed aan, zodat de champignons en het gehakt samen een soort burgertje vormen.

5

Tartaarsterren: Meng in een kom de tartaar en ketchup. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tartaar in gelijke porties. Druk sterren uit het tartaarmengsel. Leg alle vleessoorten op een schaal bewaar tot gebruik in de koelkast. Bereid het vlees in de gourmetpannetjes.

serveertipHeerlijk voor iedereen. Voor het gemak kunnen kant-en-klaar gekruide burgertjes en vinkjes gebruikt worden. Als bijgerecht smaakt stokbrood of frites er heerlijk bij.

serveertipOok om op te tafel zetten: boter en/of olijfolie om te bakken, plakjes brie en/of lichtbelegen kaas, wijn, bouillon of vleesfond, slagroom of kookroom, stukjes tomaat, gesnipperde rode ui, plakjes champignons; preiringetjes, blokjes paprika.