bewaar
Mini-sjalottenquiche
Mini-sjalottenquiche
bewaar

Mini-sjalottenquiche

15 min. bereiden
20 min. wachten
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 kleine

sjalotten

½ duobakje

gerookte spekblokjes

2

eieren

75 ml

kookroom

50 g

geraspte kaas

1 eetlepel

tijmblaadjes

1 doos

pasteibakjes

1 zakje

rucolasla

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de sjalotten en kook ze 8-10 minuten in een bodempje water met zout. Laat de sjalotten goed uitlekken en halveer ze. Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de spekblokjes knapperig. Meng de eieren met de kookroom, kaas, helft van de spekblokjes, tijm, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Snijd met een mes de deksel langs de rand van de pasteibakjes los en duw de deksel naar de bodem van de pasteibakjes. Zet de pasteibakjes op een bakplaat. Verdeel de sjalotjes over de pasteibakjes en schenk het roommengsel erop tot de bakjes goed gevuld zijn; de vulling zakt na het bakken. Bak de sjalottenquiches in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de rucola met de rest van de spekblokjes over 4 borden en zet de sjalottenquiches erop.

algemeenNeem voor een extra pittige quiche geraspte geitenkaas of verbrokkelde blauwaderkaas.