Dun­ge­sne­den en­tre­co­te met biet­jes, mie­riks­wor­tel­room en ru­co­la

(24) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 24

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In schaal sjalotsnippers 5 min. in azijn marineren. Intussen entrecotes met 1 el olie insmeren en aan beide kanten bestrooien met zout en peper. In kom crème fraîche losroeren met mierikswortel, op smaak brengen met zout en peper. Zout, peper en 4 el olie door sjalot roeren en bietjes erdoor scheppen. Grillpan of pan met antiaanbaklaag verhitten en entrecote op hoog vuur in 1 min. per kant krokant en bruin bakken. Vlees uit pan nemen en op snijplank iets laten afkoelen. In kom rucola mengen met 1 el olie en mespunt zout. Vetrandje van entrecotes snijden en vlees 'trancheren': scherp, glad mes schuin op vlees zetten en er dunne plakjes van snijden. Plakjes entrecote op vier borden uitspreiden en bietjes erover verdelen. Mieriksroom in (nonchalant) streeppatroon over bietjes druppelen (room met zigzagbeweging van lepel laten lopen). Op elk bord flinke pluk rucola leggen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.