bewaar
Spitskooltaartjes met spekjes
Spitskooltaartjes met spekjes
bewaar

Spitskooltaartjes met spekjes

15 min. bereiden
20 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

6 personen

6 plakjes

deeg voor hartige taart

½ el

zonnebloemolie

100 g

gerookte spekblokjes

1

ui

200 g

spitskool

3

eieren

100 ml

geslagen room

nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 6 holtes, ingevet

Aan de slag

1

Bekleed elke holte van de muffinvorm met een plakje deeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekjes op laag vuur uit. Schep met een schuimspaan uit de pan op een bord. Fruit de ui 2 min. in het achtergebleven spekvet. Voeg de spitskool toe en laat al omscheppend in 4 min. slinken. Laat eventueel het overtollige vocht in de pan verdampen.

3

Klop in een kom de eieren met de room los en schep de spitskool erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout. Verdeel dit mengsel over de holtes van de muffinvorm en strooi de spekjes over de vulling.

4

Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat afkoelen en serveer lauwwarm.