bewaar
Geitenkaastaartjes met komijn
Geitenkaastaartjes met komijn
bewaar

Geitenkaastaartjes met komijn

15 min. bereiden
20 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

6 personen

6 plakjes

deeg voor hartige taart

200 g

spinazie

3

eieren

100 ml

geslagen room

100 g

zachte geitenkaas

2 tl

komijn (djinten)

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 6 holtes (5-6 cm), ingevet

Aan de slag

1

Bekleed elk holletje van de muffinvorm met een plakje hartige taartdeeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de spinazie in kleinere stukjes. Verwarm een pan en laat de spinazie op een zacht vuur slinken. Schep de spinazie in een zeef en druk het overtollige vocht eruit.

3

Klop in een kom de eieren met de room los, verkruimel de geitenkaas en schep de spinazie en het komijnzaad erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel dit mengsel over de taartjes.

4

Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en serveer ze lauwwarm.