bewaar
Goedgevulde paprika's met rijst & gehakt
Goedgevulde paprika's met rijst & gehakt
bewaar

Goedgevulde paprika's met rijst & gehakt

20 min. bereiden
30 min. oventijd
195waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

125 g

gerookte spekblokjes

300 g

rundergehakt

1

middelgroot ei

1

groene paprika

1

gele paprika

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

300 g

witte rijst

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui zeer fijn. Bak de spekblokjes in een droge pan in 10 min. bruin en knapperig. Meng het gehakt met de ui en het ei. Meng de spekblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Vul de paprikahelften met het mengsel. Bestrooi de paprika's met de kaas en doe ze in een ovenschaal. Zet ca. 30 min. in de oven. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de paprika op de rijst.

tip

combinatietipLekker met een gemengde salade.