bewaar
Gehaktschotel met basmatirijst
Gehaktschotel met basmatirijst
bewaar

Gehaktschotel met basmatirijst

Eerlijk delen hè, dat krokante bruine kaaskorstje.

25 min. bereiden
168waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1

rode paprika

1

gele paprika

1

groene paprika

2

uien

400 g

rundergehakt

½ el

cajunkruiden

3

middelgrote eieren

200 ml

verse slagroom

150 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Eerlijk delen hè, dat krokante bruine kaaskorstje.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

2

Maak de paprika's en uien schoon en snijd in stukjes. Bak in een grote koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt in ca. 3 minuten rul. Voeg de ui, de paprika en de cajunkruiden toe en bak ca. 3 minuten mee. Klop de eieren los met de room en breng op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur en meng de rijst en de helft van de kaas erdoor.

3

Vet de ovenschaal in. Meng de helft van het roommengsel met het gehakt-rijstmengsel en schep in de ingevette ovenschaal. Schenk de rest van het roommengsel erover en bestrooi met rest van de kaas. Zet de ovenschotel in midden van oven en bak in ca. 20 min. tot er een bruin korstje ontstaat.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.