bewaar
Gegratineerde bloemkool met paprika en ui
Gegratineerde bloemkool met paprika en ui
bewaar

Gegratineerde bloemkool met paprika en ui

Dag papje, hallo krokante kaaskorst.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
194waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

verse aardappelpuree

1

bloemkool

1 el

traditionele olijfolie

1

ui

1

rode paprika

100 ml

kookroom

2

middelgrote eieren

150 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)

  • aluminiumfolie

Dag papje, hallo krokante kaaskorst.

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill voor op 220 graden. Schep de puree in de ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Verwarm de puree in de oven terwijl deze voorverwarmt. Snijd ondertussen de roosjes van de bloemkool. Kook de bloemkoolroosjes in ruim kokend water 3 minuten. Snipper de ui en snijd de paprika in dunne reepjes. Fruit de ui in de olie goudbruin. Giet de bloemkoolroosjes af, meng ze met de ui en de paprika

2

Haal de puree uit de oven en verdeel het mengsel met de bloemkoolroosjes over de puree. Klop de kookroom los met de eieren en tweederde van de kaas en schenk dit mengsel over de bloemkoolroosjes, ui en paprika. Strooi de rest van de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven onder de grill en laat het gerecht in ca. 10 minuten goudbruin kleuren. Serveer de gegratineerde bloemkoolschotel warm.