Ovenomelet met bloemkool
Dagje zonder brood, pasta of rijst is een feestje met deze lekker hartige omelet.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g bloemkool
- 6 el traditionele olijfolie
- 6 middelgrote eieren
- 60 ml halfvolle melk
- 150 g belegen boerenkaas 48+
- 360 g snoepgroente tomatenmix
- 150 g rucola slamelange
- 120 g verse granaatappelpitjes
Keukenspullen
- ovenschaal (30 x 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes, snijd in kwarten en kook 3 min. Giet de bloemkool af en laat uitlekken in een vergiet.
- Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de bloemkool op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin.
- Breek de eieren boven een ruime kom en klop de melk erdoor. Rasp de kaas en voeg de helft toe aan het eier-melkmengsel. Roer door. Vet de ovenschaal in, schenk het mengsel erin en doe de bloemkool erbij. Halveer de tomaten en verdeel ze met de rest van de kaas over de ovenschaal. Bak de omelet in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
- Meng ondertussen de rest van de olie, de sla en granaatappelpitjes in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de omelet uit de oven en serveer met de salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 435 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Ovenomelet met bloemkool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenomelet met bloemkool
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 350 g bloemkool
Verdeel de bloemkool in roosjes, snijd in kwarten en kook 3 min.
Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de bloemkool op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin.
- 6 middelgrote eieren
- 60 ml halfvolle melk
Breek de eieren boven een ruime kom en klop de melk erdoor.
- 150 g belegen boerenkaas 48+
Rasp de kaas en voeg de helft toe aan het eier-melkmengsel. Roer door.
Vet de ovenschaal in. Schenk het mengsel erin en doe de bloemkool erbij.
- 360 g snoepgroente tomatenmix
Halveer de tomaten en verdeel ze met de rest van de kaas over de ovenschaal.
Bak de omelet in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
- 3 el traditionele olijfolie
- 150 g rucola slamelange
- 120 g verse granaatappelpitjes
Meng ondertussen de olie, de sla en granaatappelpitjes in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de omelet uit de oven en serveer met de salade.