Oveno­me­let met bloem­kool

Dagje zonder brood, pasta of rijst is een feestje met deze lekker hartige omelet.

(78) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Dagje zonder brood, pasta of rijst is een feestje met deze lekker hartige omelet. 4 personen
3 78

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes, snijd in kwarten en kook 3 min. Giet de bloemkool af en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de bloemkool op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin.
  3. Breek de eieren boven een ruime kom en klop de melk erdoor. Rasp de kaas en voeg de helft toe aan het eier-melkmengsel. Roer door. Vet de ovenschaal in, schenk het mengsel erin en doe de bloemkool erbij. Halveer de tomaten en verdeel ze met de rest van de kaas over de ovenschaal. Bak de omelet in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  4. Meng ondertussen de rest van de olie, de sla en granaatappelpitjes in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de omelet uit de oven en serveer met de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 13  g
  • natrium 435 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Ovenomelet met bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oveno­me­let met bloem­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 350 g bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes, snijd in kwarten en kook 3 min.

3
3

Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

4
4
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de bloemkool op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin.

5
5
  • 6 middelgrote eieren
  • 60 ml halfvolle melk

Breek de eieren boven een ruime kom en klop de melk erdoor.

6
6
  • 150 g belegen boerenkaas 48+

Rasp de kaas en voeg de helft toe aan het eier-melkmengsel. Roer door.

7
7

Vet de ovenschaal in. Schenk het mengsel erin en doe de bloemkool erbij.

8
8
  • 360 g snoepgroente tomatenmix

Halveer de tomaten en verdeel ze met de rest van de kaas over de ovenschaal.

9
9

Bak de omelet in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

10
10
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 150 g rucola slamelange
  • 120 g verse granaatappelpitjes

Meng ondertussen de olie, de sla en granaatappelpitjes in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Neem de omelet uit de oven en serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.