bewaar
Bloemkool met rucola
Bloemkool met rucola
bewaar

Bloemkool met rucola

Hollandse groente met Indiase kruiden en granaatappelpitjes.

20 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

bloemkool

2 el

vadouvan kruidenmix

125 g

rucola

4 el

traditionele olijfolie

50 g

Parmigiano Reggiano

120 g

verse granaatappelpitjes

Hollandse groente met Indiase kruiden en granaatappelpitjes.

Aan de slag

1

Snijd de bloemkool in roosjes en kook met de vadouvan in 5 min. beetgaar. Giet af en laat 5 min. afkoelen.

2

Snijd ondertussen 1/3 van de rucola fijn en meng in een kom met de olie. Breng de rucolaolie op smaak met peper en eventueel zout.

3

Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de bloemkool met de rest van de rucola, de rucolaolie, kaas en granaatappelpitjes en serveer

bereidingstipJe kunt de bloemkool en rucolaolie 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietipLekker met kalkoenfilets gevuld met traditionele kerstvulling.