bewaar
Kruidige gehaktschotel met omeletrolletjes en rijst
Kruidige gehaktschotel met omeletrolletjes en rijst
bewaar

Kruidige gehaktschotel met omeletrolletjes en rijst

Binnen 20 minuten staat dit snelle rijstgerecht al op tafel.

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

250 g

cherrytomaten

1½ el

arachideolie

300 g

rundergehakt

500 g

HAK roti schotel

20 g

verse platte peterselie

4

middelgrote eieren

Binnen 20 minuten staat dit snelle rijstgerecht al op tafel.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit ⅓ van de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 5 min. rul. Voeg de roti schotel en tomaten toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Klop de eieren los en meng met de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de rest van de olie in een koekenpan, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Maak zo nog een omelet.

4

Rol de omeletten op en snijd elk in 12 rolletjes. Serveer de roti met de rijst en omeletrolletjes. Garneer met de rest van de peterselie.