bewaar
Kruidige tempehstoof met knoflookboontjes & rijst
Kruidige tempehstoof met knoflookboontjes & rijst
bewaar

Kruidige tempehstoof met knoflookboontjes & rijst

De geurige kruiden van deze stoof zullen je doen watertanden.

30 min. bereiden
redelijk pittig
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tempeh

6 el

zonnebloemolie

600 g

kruimige aardappel

200 g

roti masala trafasi

400 ml

water

800 g

gesneden snijbonen

300 g

gele rijst

4

middelgrote eieren

4 tenen

knoflook

15 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • hapjespan

De geurige kruiden van deze stoof zullen je doen watertanden.

Aan de slag

1

Snijd de tempeh in dunne reepjes van 2x ½ cm.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van 4 cm.

3

Voeg de aardappelen, roti masala saus en het water toe, breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in ca. 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Doe de tempeh terug in de pan samen met de aardappelen en het water, breng aan de kook en stoof de aardappelen zonder deksel in 15 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel wat extra water toe.

4

Kook ondertussen de snijbonen in 10-12 min. en de rijst in 8 min. beetgaar. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Snijd de knoflook fijn. Giet de snijbonen af en verhit in dezelfde pan de rest van de olie. Fruit de knoflook 3 min. en schep de snijbonen erdoor. Snijd de peterselie fijn. Giet de rijst af en schep de peterselie erdoor.

5

Pel en halveer de eieren. Verdeel de stoof, snijbonen en rijst over de borden en serveer met de eieren.