bewaar
Maaltijdpindasoep met kokosgehaktballetjes
Maaltijdpindasoep met kokosgehaktballetjes
bewaar

Maaltijdpindasoep met kokosgehaktballetjes

20 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaaltje

half-om-halfgehakt

4 eetlepels

gemalen kokos

1 zakje

gehaktkruiden

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

zonnebloemolie

2 zakken

gesneden prei

1 liter

vleesbouillon

2 zakjes

pinda-satésaus

3 eetlepels

ketjap

1 schaaltje

taugé

Aan de slag

Gehakt mengen met kokos en kruiden. Kleine balletjes vormen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In grote pan olie verhitten en prei en knoflook 3 min. bakken. Geregeld omscheppen. Bouillon en gehaktballetjes toevoegen, aan de kook brengen en 5 min. laten koken. Pinda-satésaus toevoegen, al roerend verwarmen maar niet aan de kook laten komen. Met ketjap op smaak brengen. Soep in 4 diepe borden of kommen scheppen en bestrooien met taugé.