bewaar
Ketjap spareribs met reuzenbonensalade
Ketjap spareribs met reuzenbonensalade
bewaar

Ketjap spareribs met reuzenbonensalade

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kipspareribs

1 zak

gebroken sperziebonen

1

citroen

1 blik

reuzenbonen

1 potje

Amsterdamse uien

1 zakje

verse dille

1 zakje

rauwkost

8 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakplaat

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 180 °C. Spareribs op bakplaat leggen en in oven 25 min. bakken. In ruime pan met kokend water en zout naar smaak sperziebonen 8 min. koken. Afgieten en onder koude kraan afspoelen. Citroenschil boven grote schaal raspen. Citroen uitpersen boven schaaltje. Reuzenbonen laten uitlekken. Amsterdamse uien halveren. Dille boven grote schaal fijnknippen. Sperziebonen, reuzenbonen, Amsterdamse uien, rauwkost, citroenrasp en olijfolie toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper, citroensap en wat zoetzuur vocht van Amsterdamse uien. Spareribs over 4 borden verdelen en reuzenbonensalade ernaast scheppen.