bewaar
Kipspareribs met gepofte aardappelen
Kipspareribs met gepofte aardappelen
bewaar

Kipspareribs met gepofte aardappelen

20 min. bereiden
25 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

aardappels

1 schaal

kip

500 g

gebroken sperziebonen

2

rode uien

2 eetlepels

olijfolie

4 eetlepels

roomkaas

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 180 °C. Aardappelen in laagje koud water met zout naar smaak aan de kook brengen en 15 min. koken. Vier stukken folie op aanrecht leggen. Aardappelen met schuimspaan op folie leggen en met zout en peper naar smaak bestrooien. Folie er strak omheen vouwen. Aardappelen in folie op rooster leggen, schaaltje kip ernaast zetten en in ca. 25 min. gaar laten worden. Intussen bonen in ruim kokend water met zout naar smaak 8 min. koken. Afgieten. Uien pellen, halveren en in reepjes snijden. Olie in koekenpan verhitten. Uien 3 min. bakken. Helft uien met boontjes mengen. Kipspareribs over 4 borden verdelen. Boontjes erbij scheppen. Aardappelen ernaast leggen, opensnijden en vullen met bieslook roomkaas en rest uien.