bewaar
Zeevruchten met knoflook en peterselie
Zeevruchten met knoflook en peterselie
bewaar

Zeevruchten met knoflook en peterselie

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

stamppot-aardappels

1 zak

gebroken sperziebonen

1

citroen

3

rode uien

4 teentjes

knoflook

8 eetlepels

olijfolie

1 zak

zeevruchten

1 theelepel

paprikapoeder

1 doosje

peterselie

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Aardappelen in laagje water met zout naar smaak in ca. 15 min. gaarkoken. Afgieten. Sperziebonen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 10 min. gaarkoken. Afgieten en naar smaak met peper bestrooien. Citroen in 6 partjes snijden. Uien en knoflook pellen. Uien in partjes snijden. Knoflook fijnsnijden. 4 el olie in wok verhitten en hierin uipartjes 3 min. roerbakken. Knoflook toevoegen en 1/2 min. meebakken. Helft uit pan scheppen en apart houden. Zeevruchten (bevroren) aan uien in wok toevoegen en 8 min. roerbakken. Paprikapoeder, peterselie en naar smaak zout en peper toevoegen. 2 partjes citroen boven wok uitknijpen. Aardappelen fijnstampen. 4 el olie erdoor kloppen en apart gehouden uimengsel toevoegen. Puree over 4 borden verdelen. Kuil in midden maken en zeevruchten met vocht erin scheppen. Sperziebonen erbij scheppen en op elk bord partje citroen leggen.