Zeevruchten met knoflook en peterselie

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak stamppot-aardappels (1 kg)
- 1 zak gebroken sperziebonen (500 g)
- 1 citroen
- 3 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 zak zeevruchten (diepvries, 500 g)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 doosje peterselie (diepvries, 50 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappelen in laagje water met zout naar smaak in ca. 15 min. gaarkoken. Afgieten. Sperziebonen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 10 min. gaarkoken. Afgieten en naar smaak met peper bestrooien. Citroen in 6 partjes snijden. Uien en knoflook pellen. Uien in partjes snijden. Knoflook fijnsnijden. 4 el olie in wok verhitten en hierin uipartjes 3 min. roerbakken. Knoflook toevoegen en 1/2 min. meebakken. Helft uit pan scheppen en apart houden. Zeevruchten (bevroren) aan uien in wok toevoegen en 8 min. roerbakken. Paprikapoeder, peterselie en naar smaak zout en peper toevoegen. 2 partjes citroen boven wok uitknijpen. Aardappelen fijnstampen. 4 el olie erdoor kloppen en apart gehouden uimengsel toevoegen. Puree over 4 borden verdelen. Kuil in midden maken en zeevruchten met vocht erin scheppen. Sperziebonen erbij scheppen en op elk bord partje citroen leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 55 g
- vet 31 g