bewaar
Kip met citroenjus en kropsla
Kip met citroenjus en kropsla
bewaar

Kip met citroenjus en kropsla

20 min. bereiden
1 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

citroenen

1

kip

6 eetlepels

olijfolie

1 kg

vastkokende aardappels

1

kropsla

2

rode uien

125 ml

kippenbouillon

Dit heb je nodig

  • braadslede

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Een citroen uitpersen, andere schoonboenen en in plakjes snijden. Kip in braadslede leggen, met 2 el olie invetten en besprenkelen met 2 el citroensap. Citroenplakjes in buikholte stoppen. Kip met zout en peper bestrooien en op borst in braadslede leggen. Aardappels omscheppen met zout, peper en 1 el olie en rond kip leggen. Braadslede in midden van oven schuiven en kip in ca. 1 uur bruin en gaar laten worden, na 45 min. kip omdraaien. In slakom dressing kloppen van rest van olie, 1 el citroensap, zout en peper naar smaak. Sla en uiringen erdoor mengen. Uiringen erop leggen. Kip en aardappels uit braadslede nemen en warm houden. Bouillon in braadslede schenken, aanbaksels losroeren en jus in steelpan overschenken. Jus op hoog vuur iets inkoken, op smaak brengen met peper en citroensap. Kip in stukken snijden en serveren met aardappels, citroenjus en kropsla.

tip

algemeenprijs per persoon 2.00 (in juli 2004)