Tortilla met paprika en chorizo

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 g chorizoworst (in blokjes)
- 500 g vastkokende aardappels
- 2 uien (in ringen)
- 1 teentje knoflook (in plakjes)
- 6 eieren
- 50 g pittige kaas (grofgesneden)
- 1 rode paprika (in stukjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In grote koekenpan 2 el olie verhitten en chorizo op zacht vuur 5 min. uitbakken. Intussen aardappels schoonboenen en in dunne plakjes snijden. Chorizo uit pan nemen. Ui, knoflook en aardappel door bakvet van chorizo in koekenpan scheppen en op laag vuur afgedekt in 10-12 min. gaar maar niet bruin bakken. Af en toe omscheppen. In kom eieren loskloppen met zout en peper naar smaak. Kaas, chorizo, paprika en aardappelmengsel door ei scheppen. Eimengsel direct over bodem van koekenpan verdelen en tortilla op matig hoog vuur 10-15 min. bakken tot bovenkant droog is. Eventueel met behulp van deksel keren en onderkant nog 2-3 min. bakken. Tortilla in pan 10 min. laten afkoelen en in 8 punten snijden. Over vier borden verdelen. Lekker met een frisse salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 26 g
- vet 27 g