Aardappel-courgettecake met paprikasalade

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g vastkokende aardappels (gewassen)
- 1 courgette (gewassen)
- 100 g volkorenbloem
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 g pittige kaas ((30 +), geraspt)
- 2 eieren (gesplitst)
- 5 paprika's (gehalveerd)
- 1 theelepel rode-wijnazijn
Keukenspullen
- keukenmachine
- bakpapier
- cakevorm inhoud ca. 2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C. Aardappel en courgette in keukenmachine grof raspen, in vergiet laten uitlekken, bestrooien met 1 tl zout en peper en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Aardappel, courgette, bloem en bakpoeder door elkaar scheppen. 2 el olie, kaas en eierdooiers erdoor roeren. Eiwitten in vetvrije kom met mespunt zout stijfkloppen, voorzichtig met spatel door aardappelcourgettemengsel scheppen en geheel overdoen in met bakpapier beklede cakevorm. Cake in midden van oven in 45 min. gaarbakken. Intussen paprika onder in oven ca. 20 min. roosteren. Paprika in schaal leggen, met plasticfolie afdekken en laten afkoelen. Met scherp mesje zwartgeblakerde vel van paprika onder stromend water eraf trekken (het vel laat zo gemakkelijk los). Paprika in repen snijden, bestrooien met zout en peper en besprenkelen met azijn en rest van olie. Aardappel-courgettecake in acht dikke plakken snijden en serveren met paprikasalade.
Tip:
Een geschikt gerecht voor een buffet!
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 47 g
- vet 17 g