bewaar
Aardappel-courgettecake met paprikasalade
Aardappel-courgettecake met paprikasalade
bewaar

Aardappel-courgettecake met paprikasalade

30 min. bereiden
45 min. wachten
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

vastkokende aardappels

1

courgette

100 g

volkorenbloem

1 zakje

bakpoeder

3 eetlepels

olijfolie

150 g

pittige kaas

2

eieren

5

paprika's

1 theelepel

rode-wijnazijn

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • cakevorm inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Aardappel en courgette in keukenmachine grof raspen, in vergiet laten uitlekken, bestrooien met 1 tl zout en peper en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Aardappel, courgette, bloem en bakpoeder door elkaar scheppen. 2 el olie, kaas en eierdooiers erdoor roeren. Eiwitten in vetvrije kom met mespunt zout stijfkloppen, voorzichtig met spatel door aardappelcourgettemengsel scheppen en geheel overdoen in met bakpapier beklede cakevorm. Cake in midden van oven in 45 min. gaarbakken. Intussen paprika onder in oven ca. 20 min. roosteren. Paprika in schaal leggen, met plasticfolie afdekken en laten afkoelen. Met scherp mesje zwartgeblakerde vel van paprika onder stromend water eraf trekken (het vel laat zo gemakkelijk los). Paprika in repen snijden, bestrooien met zout en peper en besprenkelen met azijn en rest van olie. Aardappel-courgettecake in acht dikke plakken snijden en serveren met paprikasalade.

algemeenEen geschikt gerecht voor een buffet!