Aardappelomelet met paprikasalade

Advertentie
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
- 6 eieren
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 zakje verse peterselie (a 30 g, fijngeknipt)
- 1 zak gemengde paprika's (3 stuks)
- ½ eetlepel rode wijnazijn
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In hapjespan 3 el olie verhitten en ui en aardappel in 5 min. bakken, regelmatig omscheppen. In kom eieren loskloppen met 2 el water, paprikapoeder, peper en zout. Driekwart van peterselie erdoor roeren. Mengsel over aardappels schenken, deksel op pan leggen en eieren op matig vuur in 10-15 min. laten stollen. Paprika's wassen, in vieren snijden en zaadlijsten verwijderen. Kwarten in smalle reepjes snijden. Paprikareepjes mengen met 2 el olie, azijn, rest van peterselie, zout en peper. Omelet in punten snijden en over vier borden verdelen. Serveren met paprikasalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 38 g
- vet 21 g