Ge­stoof­de win­ter­groen­ten met cho­ri­zo

(30) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 30

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chorizo in 24 plakken snijden. Winterwortelen schillen en in 12 dikke plakken snijden. Uien pellen en in 6 partjes snijden. Aardappelen wassen en halveren. Olie in grote diepe pan verhitten en hierin 6 plakjes chorizo en uien 3 min. bak-ken. 1 1/2 l water, bouillontabletten, aardappelen en wortel toevoegen. Al roerend aan de kook brengen. Peper naar smaak toevoegen en met deksel half op pan op laag vuur 20 min. koken. Spitskool ondertussen in 8 parten snijden en 10 min. voor einde van kooktijd in bouillon op andere groenten in pan leggen. Als groenten bijna klaar zijn, rest plakjes chorizo in ruime droge koekenpan om en om bakken. Groenten met wat bouillon in 4 diepe borden scheppen. Gebakken chorizo erbij leggen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 617 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.