bewaar
Kikkererwten met chorizo en tomaat
Kikkererwten met chorizo en tomaat
bewaar

Kikkererwten met chorizo en tomaat

20 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 struik

bleekselderij

500 g

tomaten

1

Spaanse chorizoworst

2

uien

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

½ eetlepel

paprikapoeder

1 blik

kikkererwten

1

vleesbouillontablet

½

pain boulogne

Aan de slag

Bladgroen van bleekselderij eraf halen en apart houden. Bleekselderij schoonmaken. Bleekselderij, tomaten en chorizo in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Olijfolie in grote diepe pan verhitten. Hierin chorizo 2 min. bakken, geregeld omscheppen. Bleekselderij, ui en knoflook toevoegen en 2 min. bakken. Tomaten, paprikapoeder en zout en peper naar smaak toevoegen en 4 min. zachtjes bakken. Geregeld roeren. Kikkererwten met vocht en bouillontablet toevoegen en roeren tot bouillontablet is opgelost. Nog 5 min. laten pruttelen. Sneetjes brood diagonaal doormidden snijden. Kikkererwten in 4 grote kommen scheppen. Selderijgroen erboven fijnknippen. Brood erbij geven.