bewaar
Gegrilde biefstuk met rodekool
Gegrilde biefstuk met rodekool
bewaar

Gegrilde biefstuk met rodekool

30 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

vloeibare honing

2

citroenen

250 ml

kippenbouillon

2

uien

100 g

gewelde abrikozen

4 eetlepels

olijfolie

300 g

couscous

300 g

rode kool

3

handsinaasappels

4

(struisvogel)biefstukjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

  • bakpapier

  • grillpan

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Honing door citroensap roeren en pittig op smaak brengen met zout en peper. Helft van citroenmengsel door bouillon roeren. Citroenrasp, ui, abrikoos en 2 el olie door droge couscous mengen en in met bakpapier beklede ovenschaal doen. Bouillonmengsel over couscous schenken en couscous in midden van oven in 20 min. gaar laten worden. In pan rest van citroenmengsel over rodekool gieten, goed omscheppen en met 100 ml water 5 min. koken. Sinaasappels tot op vruchtvlees schillen en partjes een voor een uit 'tussenschotjes' snijden (sap opvangen). Sinaasappelpartjes met sap en 1 el olie door rodekool scheppen, op smaak brengen met zout en peper. Grillpan voorverwarmen. Vlees met 1/2 tl zout en peper bestrooien en met rest van olie bestrijken. Biefstuk in grillpan in 6-8 min. van buiten bruin en van binnen rosé roosteren. Couscous over vier borden verdelen en biefstuk erop leggen. Lauwwarme rodekool ernaast serveren.

tip

algemeenWist je dat: abrikozen boordevol zitten met vezels, die een goede darmwerking bevorderen en betacaroteen voor een goede weerstand?