bewaar
Risotto met kropsla en garnalen
Risotto met kropsla en garnalen
bewaar

Risotto met kropsla en garnalen

Bijzonder: verse kropsla door de warme risotto!

30 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

ongezouten roomboter

2

uien

2 tenen

knoflook

300 g

risottorijst

1 l

kippenbouillon van tablet

1

kropsla

25 g

verse bieslook

250 g

verse roze garnalen

Bijzonder: verse kropsla door de warme risotto!

Aan de slag

1

Verhit de boter in een pan. Snipper ondertussen de ui en voeg toe. Fruit 3 min. Snijd de knoflook fijn en fruit 2 min. mee. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

2

Scheur de slabladeren in stukken en voeg toe aan de risotto. Roer tot de sla net geslonken is en zet het vuur uit. Snijd de bieslook fijn en meng samen met de garnalen door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer direct.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.

Risotto met kropsla en garnalen

Bijzonder: verse kropsla door de warme risotto!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig