bewaar
Kikkererwten-reuzenbonensalade
Kikkererwten-reuzenbonensalade
bewaar

Kikkererwten-reuzenbonensalade

10 min. bereiden
30 min. wachten
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 blik

kikkererwten

1 blik

reuzenbonen

1

citroen

3 el

olijfolie

1 teen

knoflook

1 el

natuurazijn

1 tl

sambal oelek

1 bakje

platte peterselie

1 bakje

verse koriander

Aan de slag

1

Laat de kikkererwten en de reuzenbonen uitlekken in een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en doe ze in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

2

Meng de olie met het citroenrasp, de knoflook, de azijn en de sambal. Voeg naar smaak het citroensap en peper en zout toe.

3

Snijd de peterselie en de koriander fijn en schep met de dressing door de peulvruchten. Laat 30 min. staan. Lekker met gegrild vlees en stokbrood.

tip

algemeenIn plaats van sambal oelek kunt u ook harissa gebruiken, een hete rode saus uit Noord-Afrika. Verkrijgbaar in de grotere AH-winkels (potje 100 g).