Kabeljauwburger met citroenboontjes

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappels
- 1 zak gebroken sperziebonen (500 g)
- 4 el olijfolie
- 2 x 2 kabeljauwburgers (koelvers)
- 1 bekertje sour cream (125 ml)
- 4 takjes verse dille ((zakje a 15 g), fijngesneden)
- ½ citroen (schoongeboend)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boen de aardappels schoon en snijd grote exemplaren in stukken. Kook de aardappels in ruim water en zout met de deksel op de pan in 10 minuten gaar. Kook in een andere pan met water en zout de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar. Verhit intussen in een ruime koekenpan 2 eetlepels olie en bak de kabeljauwburgers 5 minuten per kant. Meng in een kommetje de sour cream met de dille. Breng op smaak met zout en peper. Rasp van de halve citroen de gele schil en pers de citroenhelft uit. Giet de aardappels en sperziebonen af. Meng de citroenrasp, het citroensap, de knoflook en 2 eetlepels olijfolie door de boontjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de vis, aardappels en citroenboontjes over 4 borden. Serveer de dilleroom bij de aardappels.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 49 g
- vet 29 g