bewaar
Penne all'arrabbiata
Penne all'arrabbiata
bewaar

Penne all'arrabbiata

20 min. bereiden
223waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

penne

3 tenen

knoflook

1

rode peper

2 el

traditionele olijfolie

400 g

gepelde tomaten in blik

½ el

gedroogde Italiaanse kruiden

70 g

tomatenpuree

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook in plakjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherpmesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper op laag vuur tot de knoflook begint te kleuren. Voeg de gepelde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng alles al roerend aan de kook.

2

Roer de tomatenpuree erdoor en bak die 1 min. mee. Roer de tomaten los, zodat ze zich goed door de saus verdelen. Laat de saus 10-15 min. op laag vuur pruttelen. Giet de pasta af en roer de tomatensaus erdoor. Serveer in diepe borden en druppel er eventueel nog wat olijfolie over.