bewaar
Gevulde courgette met sardines
Gevulde courgette met sardines
bewaar

Gevulde courgette met sardines

10 min. bereiden
20 min. wachten
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

Marokkaanse couscous

2 blikjes

sardines

1

ui

2 tenen

knoflook

2 grote

courgettes

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 theelepel

sambal oelek

Dit heb je nodig

  • platte ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Sardines laten uitlekken en in stukjes verdelen. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. Courgettes schoonmaken, halveren, uithollen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten. Ui, knoflook, courgette vruchtvlees en sambal 3 minuten. zacht fruiten. Couscous en sardines erdoor scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Courgettes vullen met mengsel, in ovenschaal plaatsen en in midden van oven in 20 minuten gaarbakken.

algemeenPrijs per persoon 0.86 (in 2007)