bewaar
Gevulde ui met runderkebab
Gevulde ui met runderkebab
bewaar

Gevulde ui met runderkebab

20 min. bereiden
25 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode uien

7 el

olijfolie

300 g

rundertartaar

3 tenen

knoflook

2

courgettes

300 g

couscous

75 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • grillpan, satéstokjes, lage ovenschaal (20 x 20 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 225 °C. Snijd de uien tot op 1 cm van de wortelaanzet in vieren. Verdeel over de binnenkant van elke ui 1 el olie en zout naar smaak. Leg in de ovenschaal en zet 25 min. in de oven.

2

Meng de tartaar met 2 tenen knoflook en peper en zout naar smaak. Vorm 4 worstjes en rijg die aan de satéstokjes. Bestrijk met 2 el olie. Verhit de grillpan en gril de kebab in 10 min. bruin en gaar.

3

Snijd de courgettes in blokjes van 1/2 cm. Verhit in een koekenpan 1 el olie. Fruit de rest van de knoflook en bak de courgette in 4-5 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de uien op 4 borden. Schep in elke ui 1 el courgette. Verkruimel de kaas erover en serveer met de kebab. Schep de rest van de courgette door de couscous. Lekker met verse munt.