Mos­terd­kal­koen met ge­stoof­de kom­kom­mer

(28) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 28

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoommandje

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappelen in stoommand leggen, met zout bestrooien en in pan boven laagje kokend water zetten. Met deksel op pan gaarstomen in ca. 15 min. Komkommers schillen, in lengte halveren en in dikke plakken van ca. 1 cm snijden. In diepe pan 2 el olie verwarmen en hierin komkommer met wat zout en peper 2 min. bakken. Sinaasappelsap toevoegen en met deksel op pan 10 min. stoven. Kalkoen bestrooien met zout, peper en kerriepoeder en rondom met totaal 1 1/2 el mosterd besmeren. In koekenpan 2 el olie verhitten en hierin kalkoenfilet aan beide kanten op laag vuur bruin en gaar bakken. Vocht van komkommer aan kalkoen toevoegen, rest mosterd erdoor roeren en 2 min. laten pruttelen. Koriander met komkommer mengen. Op 4 borden scheppen, kalkoen erbij leggen. Aardappels door mosterdjus in koekenpan scheppen en over borden verdelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 457 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 28-29

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.