bewaar
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
bewaar

Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappels

2

komkommers

4 eetlepels

olijfolie

1

sinaasappel

1 schaaltje

kalkoenfilet

1 theelepel

kerriepoeder

2 eetlepels

mosterd

1 zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • stoommandje

Aan de slag

Aardappelen in stoommand leggen, met zout bestrooien en in pan boven laagje kokend water zetten. Met deksel op pan gaarstomen in ca. 15 min. Komkommers schillen, in lengte halveren en in dikke plakken van ca. 1 cm snijden. In diepe pan 2 el olie verwarmen en hierin komkommer met wat zout en peper 2 min. bakken. Sinaasappelsap toevoegen en met deksel op pan 10 min. stoven. Kalkoen bestrooien met zout, peper en kerriepoeder en rondom met totaal 1 1/2 el mosterd besmeren. In koekenpan 2 el olie verhitten en hierin kalkoenfilet aan beide kanten op laag vuur bruin en gaar bakken. Vocht van komkommer aan kalkoen toevoegen, rest mosterd erdoor roeren en 2 min. laten pruttelen. Koriander met komkommer mengen. Op 4 borden scheppen, kalkoen erbij leggen. Aardappels door mosterdjus in koekenpan scheppen en over borden verdelen.