bewaar
Indiaas ijs met kardemom
Indiaas ijs met kardemom
bewaar

Indiaas ijs met kardemom

30 min. bereiden
4 uur wachten
50waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 blik

gecondenseerde melk

200 ml

melk

1 theelepel

gemalen kardemomvruchten

125 ml

slagroom

2 eetlepels

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • puntvormige ijslollyvormen (à 75 ml)

Aan de slag

Breng in een pan met dikke bodem de gecondenseerde melk met de gewone melk en de kardemom aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken; roer het regelmatig door. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 15 minuten afkoelen, klop het regelmatig door met een garde om velvorming te voorkomen. Klop in een kom de slagroom lobbig. Schep de slagroom door het melkmengsel. Vul de ijslollyvormen met het mengsel. Sluit de vormen met het dekseltje en het stokje. Laat de ijsjes in circa 4 uur bevriezen. Haal de ijsjes 15-20 minuten voor het opdienen uit de vriezer, zodat ze iets zachter worden. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Keer de ijsjes op bordjes en strooi er het amandelschaafsel over.