bewaar
Sigara boregi
Sigara boregi
bewaar

Sigara boregi

Ofwel: krokante filodeeghapjes, gevuld met kaas.

25 min. bereiden
2 uur wachten
74waarderingen

Ingrediënten

20 porties

5 vellen

diepvries filodeeg

1

middelgroot ei

200 g

witte kaas

2 el

verse munt

2 el

vloeibare honing

1½ liter

frituurolie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • frituurpan

Ofwel: krokante filodeeghapjes, gevuld met kaas.

Aan de slag

Ontdooi het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vouw de vellen voorzichtig open en snijd ze in vieren. Bedek het deeg tot gebruik met een vochtige doek. Splits het ei. Verkruimel de kaas en meng hem met de eierdooier, de munt, honing en peper naar smaak. Leg in een hoek van een vel filodeeg een reepje van het kaasmengsel. Rol vanaf de punt waar het mengsel ligt het deeg een beetje op in diagonale richting. Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen. Bestrijk het deeg dat nog niet is opgerold met een beetje eiwit en rol het daarna helemaal op. Maak de rest van de boregi op dezelfde manier. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de boregi gedurende 1-2 minuten per 5 stuks en laat ze uitlekken op keukenpapier.