bewaar
Turkse filodeeghapjes met witte kaas
Turkse filodeeghapjes met witte kaas
bewaar

Turkse filodeeghapjes met witte kaas

Een keer wat anders serveren bij de borrel? Ga eens voor Midden-Oosters!

35 min. bereiden
25 min. oventijd
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse spinazie

200 g

witte kaasblokjes

15 g

verse koriander

1 mespunt

cayennepeper

100 g

ongezouten roomboter

6 vellen

diepvries filodeeg

1

middelgroot ei

1 el

sesamzaad

1 el

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Een keer wat anders serveren bij de borrel? Ga eens voor Midden-Oosters!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Dompel de spinazie kort in kokend water met zout en laat goed uitlekken. Maal de kaasblokjes en koriander in de keukenmachine grof. Maal ook de spinazie in de keukenmachine grof. Voeg cayennepeper en zout naar smaak toe.

2

Smelt (in de magnetron) de boter en strijk met een kwastje op de filodeegvellen. Maak twee stapeltjes van 3 vellen. Bekleed de bakplaat met het bakpapier en leg de eerste stapel deegvellen hierop. Verdeel de spinazie gelijkmatig erover en strooi het kaasmengsel erover. Dek af met de tweede stapel deegvellen. Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van het filodeeg met ei en bestrooi met sesamzaad en paprikapoeder.

3

Snijd het deeg met een scherp mes in vierkantjes van 6 bij 6 cm. Schuif de bakplaat in midden van de oven en bak de deeghapjes in 25 min. goudbruin en gaar.