Filodeegdriehoekjes met witte kaas
Dag borrelnootjes, hallo zelfgemaakte krokante Marokkaanse hapjes.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 teen knoflook
- 1½ el traditionele olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 100 g witte kaasblokjes
- ½ el citroensap
- 2 el verse koriander
- 5 vellen diepvries filodeeg (pak 10 vellen, ontdooid)
- 1 el sesamzaad
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de paprika's in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika’s, knoflook en komijn in 10 min. gaar. Neem de pan van het vuur en schep de witte kaasblokjes en het citroensap erdoor. Snijd de koriander fijn schep erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de vellen filodeeg in de lengte in 3 gelijke repen en bestrijk de randen dun met olie. Schep op elke rechter onderhoek 1 el van het kaasmengsel. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs op tot pakketjes. Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olie en strooi er een beetje sesamzaad over. Bak in de oven in 15-20 min. goudbruin.

Filodeeg gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 55 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 65 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Filodeegdriehoekjes met witte kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Filodeegdriehoekjes met witte kaas
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 teen knoflook
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika’s, knoflook en komijn in 10 min. gaar.
- 100 g witte kaasblokjes
- ½ el citroensap
- 2 el verse koriander
Neem de pan van het vuur en schep de witte kaasblokjes en het citroensap erdoor. Snijd de koriander fijn schep erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- 5 vellen diepvries filodeeg
- ½ el traditionele olijfolie
Schep op elke rechter onderhoek 1 el van het kaasmengsel. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs op tot pakketjes.
- 1 el sesamzaad
Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olie en strooi er een beetje sesamzaad over.
Bak in de oven in 15-20 min. goudbruin.