bewaar
Spinaziesalade met witte kaasblokjes
Spinaziesalade met witte kaasblokjes
bewaar

Spinaziesalade met witte kaasblokjes

De zomer vraagt om luchtige gerechten, zoals deze heerlijke salade!

15 min. bereiden
190waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 ml

kruidenbouillon van tablet

75 g

couscous

4 el

traditionele olijfolie

2 el

olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

2 el

citroensap

1

rode ui

100 g

verse spinazie

1

gele paprika

100 g

witte kaasblokjes

De zomer vraagt om luchtige gerechten, zoals deze heerlijke salade!

Aan de slag

1

Schenk in een diep bord de bouillon over de couscous, laat 5-6 min. wellen. Klop in een slakom een dressing van beide oliesoorten, citroensap en peper en zout naar smaak.

2

Pel de ui, snipper heel fijn en meng door de dressing. Zoek uit de zak spinazie de kleinste blaadjes en verwijder de stugge steeltjes. Selecteer op deze manier ca. 100 gram spinazie.

3

Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Meng de spinazie en paprika met de dressing.

4

Schep de gewelde couscous er voorzichtig doorheen. Verbrokkel de kaasblokjes boven de salade. Lekker met geroosterde kip.

variatietipDe salade krijgt extra smaak door er friszoete partjes sinaasappel doorheen te scheppen. Vervang als er kinderen mee-eten de olijfolie met chilipeper door gewone olijfolie.