Spinaziesalade met witte kaasblokjes
De zomer vraagt om luchtige gerechten, zoals deze heerlijke salade!
Ingrediënten
4 personen
125 ml
kruidenbouillon van tablet
75 g
couscous
4 el
traditionele olijfolie
2 el
olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
2 el
citroensap
1
rode ui
100 g
verse spinazie
1
gele paprika
100 g
witte kaasblokjes
Aan de slag
Schenk in een diep bord de bouillon over de couscous, laat 5-6 min. wellen. Klop in een slakom een dressing van beide oliesoorten, citroensap en peper en zout naar smaak.
Pel de ui, snipper heel fijn en meng door de dressing. Zoek uit de zak spinazie de kleinste blaadjes en verwijder de stugge steeltjes. Selecteer op deze manier ca. 100 gram spinazie.
Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Meng de spinazie en paprika met de dressing.
Schep de gewelde couscous er voorzichtig doorheen. Verbrokkel de kaasblokjes boven de salade. Lekker met geroosterde kip.
Spinaziesalade met witte kaasblokjes
De zomer vraagt om luchtige gerechten, zoals deze heerlijke salade!

bijgerecht
4 personen
345 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schenk in een diep bord de bouillon over de couscous, laat 5-6 min. wellen. Klop in een slakom een dressing van beide oliesoorten, citroensap en peper en zout naar smaak.
Pel de ui, snipper heel fijn en meng door de dressing. Zoek uit de zak spinazie de kleinste blaadjes en verwijder de stugge steeltjes. Selecteer op deze manier ca. 100 gram spinazie.
Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Meng de spinazie en paprika met de dressing.
Schep de gewelde couscous er voorzichtig doorheen. Verbrokkel de kaasblokjes boven de salade. Lekker met geroosterde kip.
variatietip:De salade krijgt extra smaak door er friszoete partjes sinaasappel doorheen te scheppen. Vervang als er kinderen mee-eten de olijfolie met chilipeper door gewone olijfolie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)125 ml kruidenbouillon van tablet
75 g couscous
4 el traditionele olijfolie
2 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
2 el citroensap
1 rode ui
100 g verse spinazie
1 gele paprika
100 g witte kaasblokjes