bewaar
Samosa uit de oven
Samosa uit de oven
bewaar

Samosa uit de oven

25 min. bereiden
20 min. wachten
83waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

kruimige aardappel

25 g

diepvries tuinerwten

1 el

milde Indiase currypasta

10 plakjes

deeg voor hartige taart

2 el

traditionele olijfolie

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de tuinerwten. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met de deksel op de pan in 10-15 minuten gaar. Prak de aardappels grof en roer de curry pasta en de tuinerwten erdoor.

2

Snijd de plakjes deeg in cirkels door er een glas op te plaatsen en het deeg eromheen weg te snijden. Rol de restjes deeg uit en maak er nog extra cirkels deeg van. Schep midden op elk plakje deeg een lepel van het aardappelmengsel. Vouw de cirkels dubbel en duw het deeg goed dicht. Leg de pakketjes op de ingevette bakplaat, bestrijk ze dun met olie. Bak de samosa's in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.