bewaar
Stardust 110 (preischotel met geitenkaas)
Stardust 110 (preischotel met geitenkaas)
bewaar

Stardust 110 (preischotel met geitenkaas)

20 min. bereiden
30 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

2 liter

groentebouillon

8 dunne

preien

6 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

citroensap

2 eetlepels

Groninger mosterd

2 theelepels

gedroogde dragon

100 g

zachte geitenkaas

Aan de slag

1

Breng de bouillon aan de kook. Snijd de prei in stukken van 5 centimeter. Was ze zorgvuldig, zodat er geen zandkorrels meer tussen zitten. Kook de prei in 10 minuten beetgaar.

2

Klop een dikke vinaigrette van de olie met het citroensap, de mosterd en de dragon en verdun deze vinaigrette met 4-5 eetlepels van de groentebouillon. Breng op smaak met zout.

3

Haal de stukken prei uit de pan met een schuimspaan en doe ze over in een bak. Schenk de vinaigrette erover en laat de prei hierin 30 minuten afkoelen. Neem de prei uit de vinaigrette (bewaar de vinaigrette), leg de stukken op een schaal en verdeel de kaas erover. Druppel er nog wat vinaigrette overheen.