Zomerstamppot van spinazie en rode ui

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 225 g knapperige dry roast pinda's
- 2 el traditionele olijfolie
- 500 ml halfvolle melk
- 400 ml kraanwater
- 240 g mix voor aardappelpuree (zakje à 60 g)
- 900 g verse spinazie
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Hak de pinda's grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 2 min.
- Breng in een ruime pan de melk met het water aan de kook. Roer de zakjes pureepoeder erdoor. Laat op laag vuur staan en schep de ui, knoflook en spinazie erdoor. Verwarm op laag vuur 5 min. door. Schep de pinda's erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de stamppot op borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 723 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 43 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Zomerstamppot van spinazie en rode ui
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zomerstamppot van spinazie en rode ui
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 225 g knapperige dry roast pinda's
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Hak de pinda's grof.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 2 min.
- 500 ml halfvolle melk
- 400 ml kraanwater
- 240 g mix voor aardappelpuree
Breng in een ruime pan de melk met het water aan de kook. Roer de zakjes pureepoeder erdoor.
- 900 g verse spinazie
Laat op laag vuur staan en schep de ui, knoflook en spinazie erdoor. Verwarm op laag vuur 5 min. door.
Schep de pinda's erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de stamppot op borden.