bewaar
Zomerstamppot van spinazie en rode ui
Zomerstamppot van spinazie en rode ui
bewaar

Zomerstamppot van spinazie en rode ui

15 min. bereiden
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

3 tenen

knoflook

225 g

knapperige dry roast pinda's

2 el

traditionele olijfolie

500 ml

halfvolle melk

400 ml

kraanwater

240 g

mix voor aardappelpuree

900 g

verse spinazie

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Hak de pinda's grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 2 min.

2

Breng in een ruime pan de melk met het water aan de kook. Roer de zakjes pureepoeder erdoor. Laat op laag vuur staan en schep de ui, knoflook en spinazie erdoor. Verwarm op laag vuur 5 min. door. Schep de pinda's erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de stamppot op borden.