Kro­kan­te kip­pen­poot­jes

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(74) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 74

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal het brood in de keukenmachine of verkruimel het met de hand. Breng de bloem op smaak met (versgemalen) peper en zout. Wentel de drumsticks door de bloem. Besprenkel ze met wat water en wentel ze nog een keer door de bloem.
  2. Snijd de kruiden fijn. Rasp de kaas grof. Klop het ei los, roer de fijngesneden kruiden erdoor en haal hier de drumsticks doorheen. Schep de broodkruimels en de kaas door elkaar. Wentel de drumsticks hierdoor. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de plaat in het midden van de oven en bak de drumsticks in 20-30 min. bruin en krokant.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Krokante kippenpootjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te kip­pen­poot­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g oud brood
  • 100 g tarwebloem

Maal het brood in de keukenmachine of verkruimel het met de hand. Breng de bloem op smaak met (versgemalen) peper en zout.

3
3
  • 4 kipdrumsticks

Wentel de drumsticks door de bloem. Besprenkel ze met wat water en wentel ze nog een keer door de bloem.

4
4
  • 2 el verse basilicum
  • 2 el peterselie
  • 2 el verse tijm
  • 50 g Grana Padano kazen
  • 1 middelgroot ei

Snijd de kruiden fijn. Rasp de kaas grof. Klop het ei los, roer de fijngesneden kruiden erdoor en haal hier de drumsticks doorheen.

5
5

Schep de broodkruimels en de kaas door elkaar. Wentel de drumsticks hierdoor. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Plaats de plaat in het midden van de oven en bak de drumsticks in 20-30 min. bruin en krokant.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.