bewaar
Krokante kippenpootjes
Krokante kippenpootjes
bewaar

Krokante kippenpootjes

20 min. bereiden
20 min. oventijd
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

oud brood

100 g

tarwebloem

4

kipdrumsticks

2 el

verse basilicum

2 el

peterselie

2 el

verse tijm

50 g

Grana Padano kaas

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal het brood in de keukenmachine of verkruimel het met de hand. Breng de bloem op smaak met (versgemalen) peper en zout. Wentel de drumsticks door de bloem. Besprenkel ze met wat water en wentel ze nog een keer door de bloem.

2

Snijd de kruiden fijn. Rasp de kaas grof. Klop het ei los, roer de fijngesneden kruiden erdoor en haal hier de drumsticks doorheen. Schep de broodkruimels en de kaas door elkaar. Wentel de drumsticks hierdoor. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de plaat in het midden van de oven en bak de drumsticks in 20-30 min. bruin en krokant.